czwartek, 13 czerwca 2013

MASŁO BANANOWE

SKŁADNIKI:
- 100g (domowego) masła,
- 100g dojrzałego banana,
- 1 łyżeczka soku z cytryny/limonki,
- 1 łyżeczka naturalnego (płynnego) miodu.

WYKONANIE
Do pojemnika blendera dodaję wszystkie podane składniki i miksuję na jednolitą konsystencję. Masło układam na foli aluminiowej ale to może być także folia spożywcza. Zwijam w tzw. cukierek, roluję kilkukrotnie na blacie aby uzyskać walcowaty kształt. Wkładam do lodówki do schłodzenia na ok. 40 minut, w pilnej potrzebie przyspieszam proces chłodzenia i wkładam do szuflady w zamrażarce na ok. 8 minut. Masło bananowe jest świetne w połączeniu ze świeżym, domowym pieczywem. Polecam:)

SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...