SKŁADNIKI:
- 600g fasolki szparagowej,
- 200g młodej marchewki,
- 3/4 łyżeczki cukru,
- 3/4 łyżeczki soli morskiej,
- 2 łyżki masła,
-3 - 4 łyżki db jakościowo bułki tartej,
- woda do warzyw.
WYKONANIE
Z fasolki odcinam końce, kroję na mniejsze kawałki, marchewkę obieram, kroję w słupki, w kostkę, lub talarki. Warzywa myję, następnie zalewam zimną wodą, wsypuje cukier, sól i gotuję na średnim grzaniu ok. 10 -15 minut. Zlewam wodę. Warzywa układam na półmisku. W osobnym rondelku lub na patelni roztapiam masło, wsypuje bułkę tartą i robię tzw. zasmażkę, polewam warzywa. Można doprawić solą i pieprzem kolorowym. Podaję jako dodatek do obiadu lub w wersji solo.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
(Proporcje na 200g ciasta) SKŁADNIKI: - 1 jajko, - 150g mąki pszennej, - 1/4 łyżeczki soli. WYKONANIE Mąkę wsypuję na stolnicę, wbij...
fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuń