środa, 3 lipca 2013

PRZYSTAWKA Z WARZYW, BOCZKU, JAJEK

(Proporcje dla 3 - 5osób)
- mix sałat z roszponką,
- 100g wędzonego boczku pokrojonego w cienkie plasterki,
- 2 duże jajka ugotowane na twardo,
- 150g pomidora (pokrojony w kostkę)
- 100g wężowego ogórka (pokrojony w kostkę),
- dymka ze szczypiorkiem (ok. 30g, drobno pokrojona).
DRESING
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- 1 łyżeczka naturalnego miodu,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego, kolorowego pieprzu,
- 1/3 soli morskiej.

WYKONANIE
Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania sałatki umieszczam w odpowiednio dużej misce. Polewam przygotowanym dresingem. Podaję jako przystawkę do grilla, do obiadu lub solo.

SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz