SKŁADNIKI:
- 8 białek,
- 80g cukru pudru,
- 3 łyżki świeżego soku z pomarańczy,
- migdały, orzechy włoskie, skórka pomarańczowa, rodzynki, żurawina =200g(suma wszystkiego).
WYKONANIE
Bakalie sparzam wrzątkiem następnie układam na blasze po 1 czubatej łyżeczce na 1 bezę. Ubijam pianę z białek na sztywno, wlewam sok z pomarańczy, wsypuję stopniowo cukier puder. Szprycę cukierniczą napełniam pianą z białek i wyciskam na bakalie nadając dowolny kształt bezie. Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 140°C na około 25 -30 minut(trzeba monitorować przebieg pieczenia). Gotowe:)
SMACZNEGO!
sobota, 2 marca 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz