SKŁADNIKI:
- 5 jajek,
- 2 łyżki rzeżuchy,
- 1 łyżeczka chrzanu tartego,
- 1 łyżka śmietany 18%,
- 0,5 łyżeczki soli morskiej,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu,
- bułka tarta,
- olej lub masło do smażenia.
WYKONANIE
Jajka gotuję na małym ogniu na twardo. Odstawiam do przestygnięcia, jeżeli zależy mi pilnie na czasie - hartuję zimną wodą. Kroję jajko w skorupce(ostrożnym aczkolwiek zdecydowanym ruchem)wzdłuż wydobywając całe wnętrze. Rozdrabniam widelcem żółtko + białko, dodaję chrzan, śmietanę, rzeżuchę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszam i odłożone skorupki napełniam farszem. Obtaczam przygotowane jajka w bułce tartej i smażę na naoliwionej patelni, stroną napełnioną farszem do lekkiego zrumienienia. Gotowe.
MÓJ KOMENTARZ
IDEALNA PROPOZYCJA NA WIELKANOCNE ŚNIADANIE. Podane na ciepło smakują naprawdę wybornie. Dodatkową zaletą jest bardzo proste przygotowanie:)
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz