(Proporcje dla 4 osób)
SKŁADNIKI:
- 300g kapusty pekińskiej,
- 100g zielonego groszku konserwowego,
- 100g kukurydzy konserwowej,
- 30g zielonych oliwek,
- 30g zielonego ogórka,
- 30g czerwonej papryki,
- 20g pora,
- 20g szczypiorku,
- 0,5 małej, czerwonej cebuli,
- 1 łyżka majonezu,
- 2 łyżki jogurtu greckiego,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
- 0,5 łyżeczki soli morskiej,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu.
WYKONANIE
Wszystkie właściwe warzywa myję. Kapustę szatkuję, pozostałe warzywa w paseczki, w plasterki lub w kostkę - wg. uznania. Odsączam kukurydzę i groszek. W osobnym naczynku mieszam majonez z jogurtem, z oliwą i przyprawami. Wlewam sos do warzyw i dokładnie mieszam. Gotowe.
MÓJ KOMENTARZ
Sałatkę w takim wydaniu podaję zazwyczaj jako dodatek do obiadu, serwuję jako wartościową przekąskę lub przyjmuję ją dla siebie jako "danie obiadowe" w okresie zrzucania zbędnych kilogramów - jest bardzo sycąca i smaczna:) Polecam.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz