SKŁADNIKI:
- 1 czerwony grejpfrut,
- 100g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (mała puszka),
- 70g żółtego sera,
- 0,5 małej, czerwonej cebuli,
- 1 łyżeczka natki pietruszki,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- 1/3 łyżeczki soli morskiej,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu (lub mniej).
WYKONANIE
Odsączam tuńczyka z zalewy. Grejpfruta obieram z białych osłonek i kroję na kawałki. Żółty ser i cebulę kroję w kosteczkę. Łączę ze sobą składniki, wlewam oliwę i doprawiam do smaku. Sałatka gotowa. Każda osoba, która została poczęstowana sałatką była zachwycona smakiem zatem zachęcam do wypróbowania przepisu:) Pyszna i sycąca.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz