poniedziałek, 25 marca 2013

CIASTECZKA RYŻOWE Z KONFITURĄ

(Proporcje na ok. 25 sztuk)

SKŁADNIKI:
- 1/2 paczki kleiku ryżowego (80g),
- 4 łyżki kaszy manny,
- 100g margaryny,
- 1oog cukru,
- 1 duże jajko,
- 1 łyżeczka cukru waniliowego,
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- konfitura

WYKONANIE
Z podanych składników zagniatam ciasto, formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego, w każdej kulce robię wgłębienie i układam na blasze. Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C na ok.15 minut (ciasteczka powinny mieć jasnozłoty kolor). Do każdego wgłębienia nakładam konfiturę. Gotowe:)

MÓJ KOMENTARZ
Ciasteczka są smaczne, chrupiące idealne dla dzieci....

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...