piątek, 22 marca 2013

SAŁATKA Z MARYNOWANYM MAŚLAKIEM, Z MOZZARELLĄ

(Proporcje dla 2 - 3 osób)

SKŁADNIKI:
- 150g marynowanych grzybów (maślak),
- 150g pomidorów koktajlowych,
- kulka mozzarelli,
- 2 łyżki ziarna słonecznika,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
- 1/3 łyżeczki suszonej bazylii,
- 1/3 łyżeczki soli morskiej,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu.

WYKONANIE
Na suchej, rozgrzanej patelni prażę słonecznik przez ok. 3 minuty. Grzybki, pomidory, ser mozzarella kroję na drobne części. Umieszczam w misce wszystkie składniki, polewam oliwą, doprawiam przyprawami i delikatnie mieszam. Podaję po przyrządzeniu lub schłodzoną (schłodzona jest zdecydowanie lepsza). Pomidory, mozzarella to zgrany duet w połączeniu z marynowanymi grzybkami i prażonym słonecznikiem sałatka zaskakuje smakiem. Idealna przekąska dla tych, którzy lubią się rozpieszczać w ciągu dnia. Polecam:)

SMACZNEGO!

2 komentarze:

  1. ... i zapewniam Justyno, że kapitalne w smaku:) Zapraszam do częstszych odwiedzin:)

    OdpowiedzUsuń

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...