SKŁADNIKI:
- 400g sera gouda (dobry jakościowo),
- 100g fety,
- 2 serki topione z pieczarkami HOCHLAND (2x100g),
- 200g marynowanych grzybów (maślak),
- 1 duży ząbek czosnku,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu.
WYKONANIE
Do gorącej (nie wrzącej) wody wkładam żółty ser i pozostawiam na ok.50 minut. W tym czasie przygotowuję nadzienie. Rozcieram serki z fetą, dodaję drobno pokrojone marynowane grzyby, czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawiam pieprzem. Rozkładam na blacie folię, wyciągam ser i rozwałkowuję. Nakładam nadzienie i zwijam w ciasny rulon. Roladę ciasno owijam folią spożywczą i wstawiam do lodówki do stężenia na kilka godzin. Roladę serową podaję pokrojoną w plastry (ok.1 - 1,5cm) w formie przystawki. Sprawdzi się przy każdej okazji. Taką roladę przygotowuję w kilku wersjach, dzisiaj prezentuję z marynowanymi grzybami. Polecam:)
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz