(Proporcje na 3 foremki o poj.250ml - każda)
SKŁADNIKI:
- 3 udka ugotowane w wywarze warzywnym,
- gotowana marchewka + zielony groszek konserwowy + kukurydza konserwowa = ok.15 stołowych łyżek,
- 3 plastry pomarańczy,
- 300ml wywaru drobiowego lub warzywnego + 2 łyżeczki żelatyny.
Plaster pomarańczy umieszczamy na dnie foremki/miseczki, mięso kroimy na mniejsze części i układamy z warzywami według własnych preferencji. Zalewamy rosołową, tężejącą galaretką. Odstawiamy w chłodne miejsce na
minimum kilka godzin a najlepiej przygotować wieczorem i odstawić na
całą noc.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
pyszny pomysł:)
OdpowiedzUsuńPomarańcz...hmmm ciekawe...Pierwszy raz widzę w galaretce rosołowej pomarańcza, no intrygujące to jest Anitko :) Pomysłowe :)
OdpowiedzUsuń