wtorek, 26 marca 2013

GALARETA WIELKANOCNA

(Proporcje na 8 foremek silikonowych do muffinek)

SKŁADNIKI:
- 3 jajka ugotowane na twardo - pokrojone w talarki,
- gotowana marchewka + zielony groszek konserwowy + kukurydza konserwowa = 8 łyżek,
- 50g szynki konserwowej,
- 4 pomidorki koktajlowe lub więcej jeżeli zmieścimy w foremce (musiałam przekroić na pół)
- pokrojony szczypiorek, natka pietruszki,
- 300ml wywaru drobiowego lub warzywnego (użyłam warzywny) + 2 łyżeczki żelatyny.

Umieszczamy wszystkie składniki w foremkach według własnej inwencji twórczej i zalewamy rosołową, tężejącą galaretką. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum kilka godzin a najlepiej przygotować wieczorem i odstawić na całą noc. Mi pomagał malutki synek - zatem miałam OGROMNE wsparcie, oto niżej efekty naszego, zgranego duetu:)

SMACZNEGO!





3 komentarze:

  1. Pozazdrościć pomocy bo efekty są piękne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj tak, codziennie dziękuję za taką profesjonalną pomoc!:) Dziękuję za komentarze i za słowa uznania:)Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...