SKŁADNIKI:
- 2szkl(poj.250ml) mąki pszennej,
- 2 duże jajka,
- szczypta soli,
- ok.0,5szkl(poj.250ml) zimnej wody.
WYKONANIE:
Podane wyżej składniki mieszam na gęstą konsystencję. Wrzucam podłużne kluseczki na wrzątek (woda lekko osolona) i gotuję przez ok.3 minuty - kluski rosną w wodzie. Odcedzam i podaję. Kluski kładzione to alternatywa dla ziemniaków, ryżu, makaronu. Idealne w duecie z zupą. Polecam:)
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Moja babcia podawała posypane cynamonem i cukrem. Ja też tak robię. Szybki, smaczny i pożywny posiłek. Polecam.
OdpowiedzUsuńZa każdym razem kiedy robię te kluski ,odwiedzam Pani stronę ! Bardzo ciekawy blog. Pozdrawiam Oliwq !
OdpowiedzUsuńZa każdym razem gdy czytam komentarze o podobnej treści czuję odpowiedzialność/zakłopotanie za to co zamieszczam.
OdpowiedzUsuńMam jednak nadzieję, że nie będę rozliczana z tworzenia bloga ANITA PODAJE DO STOŁU! zbyt surowo...:)
Pozdrawiam -A.P.D.S!