poniedziałek, 27 maja 2013

MUS CZEKOLADOWY Z SERKIEM I BRZOSKIWNIAMI

(Proporcje dla 2 - 3 osób)

SKŁADNIKI:
- 500ml śmietanki 30% + 1,5 łyżki żelatyny + 60ml gorącej wody (nie wrzącej),
- 300g gorzkiej czekolady,
- 1 łyżeczka cukru waniliowego,
- 2 serki homogenizowane z czekoladą DANIO (każdy po 140g lub jeden duży),
- 4 brzoskwinie z puszki do dekoracji,
- wiórki czekoladowe - ilość wg uznania.

WYKONANIE
Rozprowadzam żelatynę w gorącej wodzie, odstawiam po czym wrócę do niej w swoim czasie. W rondelku podgrzewam śmietankę, wsypuję cukier waniliowy, wrzucam połamaną czekoladę i rozpuszczam  - nie doprowadzam do wrzenia. Studzę, mocno schładzam w lodówce po czym ubijam. Wlewam ostudzoną żelatynę i mieszam. Przygotowane pucharki napełniam musem czekoladowym - pozostawiam do stężenia. Uzupełniam serkiem z czekoladą, dekoruję plasterkami brzoskwiń, posypuję wiórkami czekoladowymi.

MÓJ KOMENTARZ
Mus czekoladowy z serkiem, brzoskwiniami i wiórkami czekoladowymi jest znakomity zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych, jego aksamitna konsystencja rozpływa się w ustach. Jest to czekoladowa bomba dla wielbicieli czekolady;) Deser wspaniały na DZIEŃ MATKI lub DZIEŃ DZIECKA:) Polecam:)

SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz