środa, 1 maja 2013

WARZYWNA Z KURCZAKIEM PANIEROWANYM W PAPRYCE

(Proporcje dla 3 - 4 osób)

SKŁADNIKI:
panierowany kurczak w słodkiej papryce (250g), 
- sałata masłowa,
- pomidorki cherry czerwone (40g),
- ogórek zielony (40g),
- papryka żółta (można użyć innych kolorów - 100g),
- czerwona cebula (20g),
- 1 łyżka pestek dyni (prażonych),
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- 1 łyżeczka naturalnego miodu,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego, kolorowego pieprzu,
- 1/3 soli morskiej.

WYKONANIE
Sałatę porywam na kawałki i układam na talerzu, pomidorki, ogórka, paprykę, i cebulę kroję wg uznania w paseczki lub plasterki. Warzywa mieszam i wykładam na sałatę. Układam plasterki kurczaka, przygotowuję sos z soku z cytryny, miodu, oliwy - doprawiam do smaku solą i pieprzem. Polewam. Posypuję prażonymi pestkami dyni. Gotowe:)

MÓJ KOMENTARZ
Sałatka sprawdzi się w każdej sytuacji, przyrządzam ją na co dzień, na imprezę, na grilla. Przekona do siebie nawet najbardziej odporną osobę... i dzisiaj przekonał się do niej mój znajomy... ogłaszając, że sałatka z zielonymi liśćmi jest pyszna:)

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz