poniedziałek, 13 maja 2013

SURÓWKA Z BIAŁEJ RZODKWI Z KOPERKIEM, ZE SMAŻONYMI KIEŁKAMI

SKŁADNIKI:
- 600g białej rzodkwi (2-3 szt),
- pęczek koperku,
- 80g kiełków na patelnię + 1 łyżka oleju z oliwą (kiełki soczewicy, kiełki fasoli mung, kiełki cieciorki),
- 6 łyżek jogurtu greckiego,
- 1/3 łyżeczki soli morskiej,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego, czarnego pieprzu.

WYKONANIE
Białą rzodkiew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach. Dodaję drobno pokrojony koperek i kiełki (wcześniej smażę na patelni przez 3 minuty), jogurt grecki i doprawiam do smaku. Gotowe:)

SMACZNEGO!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz