czwartek, 7 marca 2013

SAŁATKA Z BROKUŁU, JAJEK I PAPRYKI

(Proporcje dla 2 - 3 osób)

SKŁADNIKI:
- 200g brokułu,
- 50g czerwonej papryki,
- 1 łyżka pokrojonego szczypiorku,
- 2 duże jajka(130g),
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- 1 łyżeczka musztardy stołowej (DEVELEY),
- 1/3 łyżeczki soli morskiej,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu.

WYKONANIE
Brokuł dzielę na różyczki i gotuję w osolonej wodzie. Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram i kroję w kosteczkę. Paprykę myję i także kroję w kosteczkę. Brokułowe różyczki układam na talerzu. W osobnym naczynku przygotowuję sos: jajka, jogurt, musztardę, szczypiorek oraz przyprawy łączę ze sobą i mieszam.  Wykładam na środek talerza. Gotowe:)

MÓJ KOMENTARZ
Sałatkę podaję jako dodatek do obiadu. Jest niezwykle prosta w wykonaniu i znika błyskawicznie. Polecam.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz