niedziela, 3 marca 2013

SURÓWKA Z MARCHWI, JABŁKA, CHRZANU

SKŁADNIKI:
- 400g obranej marchwi,
- 200g jabłek,
- 1 łyżka chrzanu tartego,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- 1 łyżka posiekanego koperku,
- 4 łyżki jogurtu greckiego,
- 1 łyżeczka płynnego, naturalnego miodu,
- 1/3 łyżeczki soli morskiej,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu.

WYKONANIE
Obraną, umytą marchewkę oraz jabłka zetrzeć na tarce(jeżeli mamy wielofunkcyjnego robota z funkcją ścierania, to jesteśmy zwolnieni z pracy - i ja taką opcję wybrałam). Do osobnego naczynka dodaję jogurt grecki, chrzan tarty, sok z cytryny, naturalny miód i mieszam. Przelewam do startej marchwi i jabłek, dodaję koperek, doprawiam przyprawami. Dokładnie łączę ze sobą składniki, sprawdzam czy odpowiada mi smak i zostawiam na 20 minut do przegryzienia się składników. Gotowe:)

MÓJ KOMENTARZ
Lekko ostra surówka jest banalnie prosta w przygotowaniu, serwowana jako dodatek do obiadu aczkolwiek często przyrządzam ją jako wartościową przekąskę dla córki:) Polecam.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz