środa, 20 marca 2013

SEROWE RACUCHY Z ŻURAWINĄ

(Proporcje na 20 - 25 sztuk)

SKŁADNIKI:
- 250g białego sera,
- 150g mąki pszennej,
- 4 łyżki cukru pudru,
- 1 duże jajko,
- 20g świeżych drożdży,
- 1 łyżeczka cukru waniliowego,
- 150ml mleka 2%,
- 80g żurawiny,
- olej do smażenia.

WYKONANIE
Drożdże rozprowadzam w letnim mleku. Do mąki wsypuję cukier puder i cukier waniliowy, następnie wbijam jajko, dodaję biały ser, rozczyn, żurawinę i dokładnie mieszam - odstawiam do wyrośnięcia.
Ciasto nabieram łyżką i smażę na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Serowe racuchy z żurawiną podaję z konfiturą.

SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz