wtorek, 26 marca 2013

GALARETA Z KURCZAKIEM

(Proporcje na 3 foremki o poj.250ml - każda)

SKŁADNIKI:
- 3 udka ugotowane w wywarze warzywnym,
- gotowana marchewka + zielony groszek konserwowy + kukurydza konserwowa = ok.15 stołowych łyżek,
- 3 plastry pomarańczy,
- 300ml wywaru drobiowego lub warzywnego + 2 łyżeczki żelatyny.

Plaster pomarańczy umieszczamy na dnie foremki/miseczki, mięso kroimy na mniejsze części i układamy z warzywami według własnych preferencji. Zalewamy rosołową, tężejącą galaretką. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum kilka godzin a najlepiej przygotować wieczorem i odstawić na całą noc.

SMACZNEGO!

2 komentarze:

  1. Pomarańcz...hmmm ciekawe...Pierwszy raz widzę w galaretce rosołowej pomarańcza, no intrygujące to jest Anitko :) Pomysłowe :)

    OdpowiedzUsuń

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...