środa, 20 marca 2013

KLUSKI KŁADZIONE

SKŁADNIKI:
- 2szkl(poj.250ml) mąki pszennej,
- 2 duże jajka,
- szczypta soli,
- ok.0,5szkl(poj.250ml) zimnej wody.

WYKONANIE:
Podane wyżej składniki mieszam na gęstą konsystencję. Wrzucam podłużne kluseczki na wrzątek (woda lekko osolona) i gotuję przez ok.3 minuty - kluski rosną w wodzie. Odcedzam i podaję. Kluski kładzione to alternatywa dla ziemniaków, ryżu, makaronu. Idealne w duecie z zupą. Polecam:)

SMACZNEGO!

3 komentarze:

  1. Moja babcia podawała posypane cynamonem i cukrem. Ja też tak robię. Szybki, smaczny i pożywny posiłek. Polecam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Za każdym razem kiedy robię te kluski ,odwiedzam Pani stronę ! Bardzo ciekawy blog. Pozdrawiam Oliwq !

    OdpowiedzUsuń
  3. Za każdym razem gdy czytam komentarze o podobnej treści czuję odpowiedzialność/zakłopotanie za to co zamieszczam.
    Mam jednak nadzieję, że nie będę rozliczana z tworzenia bloga ANITA PODAJE DO STOŁU! zbyt surowo...:)
    Pozdrawiam -A.P.D.S!

    OdpowiedzUsuń

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...