poniedziałek, 18 lutego 2013

BABKA Z MAJONEZEM

(Proporcje na formę o średnicy 20cm)

SKŁADNIKI:
- 4 jajka,
- 3/4szkl.cukru,
- 3/4szkl.mąki pszennej,
- 0,5szkl.mąki ziemniaczanej,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 3 łyżki majonezu,
- 3 łyżki maślanki naturalnej.

LUKIER
- 6 łyżek cukru pudru,
- 1 łyżka jogurtu naturalnego.

WYKONANIE
Ubijam jajka z cukrem, dodaję 2 rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Łączę składniki, na końcu dodaję majonez i maślankę. Wylewam do przygotowanej formy i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C na ok.50 minut, a tak naprawdę do tzw.suchego patyczka. Po upieczeniu polewam lukrem jogurtowym. Babka jest smaczna i delikatna. Polecam:)

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz