(Proporcje dla 1 osoby)
SKŁADNIKI:
- 1 ser camembert (użyłam PRESIDENT),
- 1 jajko,
- 3 łyżki konfitury żurawinowej,
- mąka pszenna,
- bułka tarta,
- oregano,
- olej do smażenia.
WYKONANIE
Krążek sera obtaczam w mące, w jajku i w bułce tartej do, której dodałam ok.0,5 łyżeczki oregano). Smażę na rozgrzanej, naoliwionej patelni na małym ogniu z dwóch stron. W czasie przewracania na drugą stronę nie używam widelca(łatwo o przekłucie i wylanie wnętrza serka). Zezłocony camembert podaję z konfiturą żurawinową, którą sama przyrządzam(można kupić gotową) i czasami dodatkowo z krewetkami.
Danie kierowane do miłośników serów pleśniowych, chrupiące i ciągnące o bardzo kremowym, rozpływającym się w ustach wnętrzu. Polecam:)
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz