środa, 27 lutego 2013

CAMEMBERT W ZŁOCISTEJ PANIERCE Z ŻURAWINĄ

 (Proporcje dla 1 osoby)

SKŁADNIKI:
- 1 ser camembert (użyłam PRESIDENT),
- 1 jajko,
- 3 łyżki konfitury żurawinowej,
- mąka pszenna,
- bułka tarta,
- oregano,
- olej do smażenia.

WYKONANIE
Krążek sera obtaczam w mące, w jajku i w bułce tartej do, której dodałam ok.0,5 łyżeczki oregano). Smażę na rozgrzanej, naoliwionej patelni na małym ogniu z dwóch stron. W czasie przewracania na drugą stronę nie używam widelca(łatwo o przekłucie i wylanie wnętrza serka). Zezłocony camembert podaję z konfiturą żurawinową, którą sama przyrządzam(można kupić gotową) i czasami dodatkowo z krewetkami.
Danie kierowane do miłośników serów pleśniowych, chrupiące i ciągnące o bardzo kremowym, rozpływającym się w ustach wnętrzu. Polecam:)

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz