wtorek, 5 lutego 2013

DESER JAGODOWY

(Proporcje dla 2 osób)

SKŁADNIKI:
- 4 łyżki płatków owsianych,
- 2 łyżki żurawiny,
- 8 łyżek jagód,
- 1 kubek śmietany kremówki (30%),
- 1 łyżeczka miodu płynnego naturalnego,

WYKONANIE
Płatki owsiane wsypuję na suchą patelnię i prażę do zezłocenia. Ubijam na sztywno śmietanę z miodem. Na dno naczynia, w którym przewiduję podanie deseru wsypuję po pół łyżki żurawiny i po 1 łyżce jagód. Następnie ubitą śmietanę, po 2 łyżki płatków owsianych. I ponownie po pół łyżki żurawiny i po 3 łyżki jagód. Deser w zależności od życzenia podaję od razu lub schłodzony.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz