(Proporcje dla 2 osób)
SKŁADNIKI:
- 4 łyżki płatków owsianych,
- 2 łyżki żurawiny,
- 8 łyżek jagód,
- 1 kubek śmietany kremówki (30%),
- 1 łyżeczka miodu płynnego naturalnego,
WYKONANIE
Płatki owsiane wsypuję na suchą patelnię i prażę do zezłocenia. Ubijam na sztywno śmietanę z miodem. Na dno naczynia, w którym przewiduję podanie deseru wsypuję po pół łyżki żurawiny i po 1 łyżce jagód. Następnie ubitą śmietanę, po 2 łyżki płatków owsianych. I ponownie po pół łyżki żurawiny i po 3 łyżki jagód. Deser w zależności od życzenia podaję od razu lub schłodzony.
SMACZNEGO!
wtorek, 5 lutego 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz