wtorek, 12 lutego 2013

PASTA DO PIECZYWA

SKŁADNIKI:
- 100g wędliny(śląska, zwyczajna),
- 150g ugotowanych jajek na twardo(3 szt),
- 100g ogórków konserwowych(2-3 szt zależy od wielkości),
- 1 łyżeczka natki pietruszki,
- 1 łyżka jogurtu naturalnego,
- 1 łyżka majonezu,
- 1 łyżeczka ketchupu łagodnego,
- sól, papryka, pieprz wg własnego uznania.

WYKONANIE
Wszystkie składniki kroję w kosteczkę - mieszam. Przygotowuję sos z majonezu, jogurtu, ketchupu i dodaję do składników. Doprawiam do smaku - należy podejść z wyczuciem, ponieważ wędlina ma już w sobie przyprawy i ogórki także oddają swój smak. Taka pasta jest świetna po przegryzieniu się wszystkich składników. Polecam:)

SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz