SKŁADNIKI:
- 100g wędliny(śląska, zwyczajna),
- 150g ugotowanych jajek na twardo(3 szt),
- 100g ogórków konserwowych(2-3 szt zależy od wielkości),
- 1 łyżeczka natki pietruszki,
- 1 łyżka jogurtu naturalnego,
- 1 łyżka majonezu,
- 1 łyżeczka ketchupu łagodnego,
- sól, papryka, pieprz wg własnego uznania.
WYKONANIE
Wszystkie składniki kroję w kosteczkę - mieszam. Przygotowuję sos z majonezu, jogurtu, ketchupu i dodaję do składników. Doprawiam do smaku - należy podejść z wyczuciem, ponieważ wędlina ma już w sobie przyprawy i ogórki także oddają swój smak. Taka pasta jest świetna po przegryzieniu się wszystkich składników. Polecam:)
SMACZNEGO!
wtorek, 12 lutego 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz