(Proporcje na ok.12 sztuk)
SKŁADNIKI:
- ciasto francuskie(275g),
- 1 łyżeczka przyprawy do pizzy,
- żółty ser - ilość wg własnego uznania,
- jogurt naturalny do smarowania.
WYKONANIE
Ciasto francuskie kroję na 24 paski o identycznej długości i szerokości. Każdy pasek rozprowadzam jogurtem naturalnym przy pomocy pędzelka. Umieszczam na jednym pasku starty żółty ser natomiast drugim paskiem dociskam wszystkie brzegi. I taki "zabieg" powtarzam do ich wyczerpania(pasków). Smaruję wierzch jogurtem naturalnym i przyprószam przyprawą do pizzy. Wstawiam paluchy serowe do nagrzanego piekarnika do 200°C na ok.10-15 minut.
MÓJ KOMENTARZ
Paluchy serowe podaję do piwa ale są też świetną przekąską dla dzieci do szkoły, odnajdą się również jako dodatek do zup.
SMACZNEGO!
czwartek, 7 lutego 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz