czwartek, 7 lutego 2013

PALUCHY SEROWE DO PIWA

(Proporcje na ok.12 sztuk)

SKŁADNIKI:
- ciasto francuskie(275g),
- 1 łyżeczka przyprawy do pizzy,
- żółty ser - ilość wg własnego uznania,
- jogurt naturalny do smarowania.

WYKONANIE
Ciasto francuskie kroję na 24 paski o identycznej długości i szerokości. Każdy pasek rozprowadzam jogurtem naturalnym przy pomocy pędzelka. Umieszczam na jednym pasku starty żółty ser natomiast drugim paskiem dociskam wszystkie brzegi. I taki "zabieg" powtarzam do ich wyczerpania(pasków). Smaruję wierzch jogurtem naturalnym i przyprószam przyprawą do pizzy. Wstawiam paluchy serowe do nagrzanego piekarnika do 200°C na ok.10-15 minut.

MÓJ KOMENTARZ
Paluchy serowe podaję do piwa ale są też świetną przekąską dla dzieci do szkoły, odnajdą się również jako dodatek do zup.

SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz