SKŁADNIKI:
- 600g filetów rybnych (miruna, morszczuk, dorsz),
- 300g marchwi,
- 50g pora,
- 50g natki pietruszki,
- 1 jajko,
- 1 mała bułka namoczona w mleku,
- 0,5 łyżeczki soli,
- 1/3 łyżeczki pieprzu,
- bułka tarta do panierowania.
WYKONANIE
Zaczynam od ugotowania warzyw: marchewki i pora. Filety rybne wraz z warzywami wrzucam do miksera i rozdrabniam na jednolitą konsystencję. Do masy dodaję namoczoną wcześniej bułkę w mleku, jajko, posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz. Wyrabiam i formuję kotleciki, obtaczam z każdej strony w bułce tartej i smażę na rozgrzanej patelni na żółty kolor. Podaję zazwyczaj z sosem warzywnym.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz