(Proporcje dla 1 osoby)
SKŁADNIKI:
- 2 duże jajka,
- 1 nieduża cebula dymka,
- 1 łyżka pokrojonego szczypiorku,
- 1 łyżeczka masła,
- 1/3 łyżeczki soli morskiej,
- szczypta pieprzu,
WYKONANIE
Przyjęłam zasadę 2 duże jajka na osobę aczkolwiek mam świadomość(dzięki znajomym), że można przyjąć także 8(!) jajek na osobę. Przygotowanie jajecznicy rozpoczynam od rozpuszczenia masła na patelni i podsmażenia drobno pokrojonej cebuli dymki. Roztrzepuję jajka w osobnym naczynku, wsypuję przyprawy, dodaję szczypiorek i przelewam na patelnię. W tym momencie odstawiam patelnię na bok znając możliwości swojej patelni i trzymając ją nadal nad palnikiem uzyskałabym efekt wysuszenia jajecznicy! Powinna być delikatna i soczysta.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz