SKŁADNIKI:
- 100g makreli wędzonej,
- 2 jajka ugotowane na twardo,
- 100g ogórków kiszonych(ok.3 szt),
- 1 łyżka natki pietruszki,
- 0,5 małej cebuli,
- 5 łyżek jogurtu naturalnego(użyłam bardzo gęstego),
- 1 łyżeczka musztardy stołowej,
- 1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego,
- 1/3 łyżeczki papryki pikantnej.
WYKONANIE
Makrelę pozbawiam ości i skóry. Cebulę kroję w kosteczkę, przelewam wrzątkiem i odsączam na sicie. Ogórki i jajka również w kostkę. Dodaję jogurt naturalny, musztardę, natkę pietruszki i doprawiam do smaku kolorowym pieprzem oraz pikantną papryką. Sól pominęłam - makrela ją oddaje. W zależności od potrzeby, pastę serwuję od razu albo zostawiam na 20 - 40 minut do przegryzienia się składników. Gotowe:)
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz