środa, 20 lutego 2013

PASTA Z MAKRELI WĘDZONEJ - 1 PROPOZYCJA

SKŁADNIKI:
- 100g makreli wędzonej,
- 2 jajka ugotowane na twardo,
- 100g ogórków kiszonych(ok.3 szt),
- 1 łyżka natki pietruszki,
- 0,5 małej cebuli,
- 5 łyżek jogurtu naturalnego(użyłam bardzo gęstego),
- 1 łyżeczka musztardy stołowej,
- 1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego,
- 1/3 łyżeczki papryki pikantnej.

WYKONANIE
Makrelę pozbawiam ości i skóry. Cebulę kroję w kosteczkę, przelewam wrzątkiem i odsączam na sicie. Ogórki i jajka również w kostkę. Dodaję jogurt naturalny, musztardę, natkę pietruszki i doprawiam do smaku kolorowym pieprzem oraz pikantną papryką. Sól pominęłam - makrela ją oddaje. W zależności od potrzeby, pastę serwuję od razu albo zostawiam na 20 - 40 minut do przegryzienia się składników. Gotowe:)

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz