SKŁADNIKI:
- banany 4-5szt.,
- 1 jajko,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- 4 łyżki maki pszennej,
- 1 łyżka otrąb pszennych,
- 1 łyżka płynnego miodu naturalnego,
- szczypta sody oczyszczonej,
- 1 łyżeczka przyprawy korzennej do pierników,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 1 łyżeczka masła.
WYKONANIE:
Obieram banany i kroję w talarki. Skrapiam sokiem z cytryny lub pomarańczy, żeby nie ściemniały. Do naczynka wbijam jajko, dodaję jogurt, miód i mieszam. Następnie mąkę, otręby, przyprawy korzenne i sodę. Ponownie mieszam. Na rozgrzaną patelnię dodaję masło. Zanurzam bananowe talarki w cieście i smażę z każdej strony na nie za dużym ogniu po 2-3 minuty. Gotowe polewam sosem czekoladowym.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz