niedziela, 17 lutego 2013

BANANOWE TALARKI W KORZENNEJ NUCIE

SKŁADNIKI:
- banany 4-5szt.,
- 1 jajko,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- 4 łyżki maki pszennej,
- 1 łyżka otrąb pszennych,
- 1 łyżka płynnego miodu naturalnego,
- szczypta sody oczyszczonej,
- 1 łyżeczka przyprawy korzennej do pierników,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 1 łyżeczka masła.

WYKONANIE:
Obieram banany i kroję w talarki. Skrapiam sokiem z cytryny lub pomarańczy, żeby nie ściemniały. Do naczynka wbijam jajko, dodaję jogurt, miód i mieszam. Następnie mąkę, otręby, przyprawy korzenne i sodę. Ponownie mieszam. Na rozgrzaną patelnię dodaję masło. Zanurzam bananowe talarki w cieście i smażę z każdej strony na nie za dużym ogniu po 2-3 minuty. Gotowe polewam sosem czekoladowym.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz