(Proporcje na 7 kromek bułki)
SKŁADNIKI:
- 7 kromek bułki paryskiej, bułki weka itp.
- 15 dag pieczarek,
- 7 plastrów żółtego sera(wykorzystałam salami),
- zioła prowansalskie,
- 1 łyżeczka masła,
- sól, pieprz do smaku.
WYKONANIE
Pieczarki obieram, myję i kroję na plastry. Wrzucam na rozgrzane masło i duszę do odparowania nadmiaru wody. Przyprawiam solą i pieprzem wg własnego uznania. Kromki smaruję sosem warzywnym, obkładam pieczarkami oraz żółtym serem. Posypuję ziołami prowansalskimi. Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170C na 5-8 minut.
MÓJ KOMENTARZ
Pieczywo możemy posmarować sosem czosnkowym, pomidorowym lub masłem. Ja w dzisiejszej wersji użyłam do grzanek sosu warzywnego spełniając w ten sposób czyjeś życzenie i przyznam, iz grzanki wyszły fenomenalne. Polecam:)
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz