poniedziałek, 25 lutego 2013

JAJECZNICA Z PESTKAMI DYNI I SŁONECZNIKA

(Proporcje dla 1 osoby)

SKŁADNIKI:
- 2 duże jajka,
- 0,5 łyżeczki masła,
- 2 łyżki pestek słonecznika,
- 2 łyżki pestek dyni.

WYKONANIE
Rozgrzewam patelnię bez dodatku tłuszczu i prażę przez ok.3 minuty pestki dyni i słonecznika. Odstawiam na swoją kolej. Następnie rozpuszczam masło, roztrzepuję widelcem jajka i przelewam na patelnię. Dodaję pestki dyni i słonecznika. Ja swoją patelnię odstawiam na bok w celu uniknięcia wysuszenia jajecznicy(należy być czujnym w tej kwestii). Jajecznica powinna być delikatna i soczysta. Nie doprawiam, w takiej wersji jest wyśmienita. Polecam:)

SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz