SKŁADNIKI:
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 1 łyżeczka majonezu,
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego,
- 1 łyżeczka keczupu pikantnego,
- 1 łyżka drobno posiekanej cebuli,
- 1 łyżka zieleniny - i tutaj pełna dowolność tzn. natka pietruszki, koperek, szczypiorek, rzeżucha itp. (może być mix wszystkiego - 1 łyżka),
- sól, pieprz, papryka w proszku według uznania.
WYKONANIE
Jajka drobniutko kroję. Przechodzę do przyrządzenia sosu. Keczup, jogurt i majonez łączę, wlewam do jajek, dodaję pokrojoną cebulkę, zieleninę. Mieszam. Na końcu doprawiam pastę przyprawami. Sprawdzam smak i jeżeli uznam, że pasta jajeczna jest gotowa podaję z pieczywem.
SMACZNEGO!
wtorek, 5 lutego 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
(Proporcje na 200g ciasta) SKŁADNIKI: - 1 jajko, - 150g mąki pszennej, - 1/4 łyżeczki soli. WYKONANIE Mąkę wsypuję na stolnicę, wbij...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz