wtorek, 5 lutego 2013

PASTA JAJECZNA

SKŁADNIKI:
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 1 łyżeczka majonezu,
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego,
- 1 łyżeczka keczupu pikantnego,
- 1 łyżka drobno posiekanej cebuli,
- 1 łyżka zieleniny - i tutaj pełna dowolność tzn. natka pietruszki, koperek, szczypiorek, rzeżucha itp. (może być mix wszystkiego - 1 łyżka),
- sól, pieprz, papryka w proszku według uznania.

WYKONANIE
Jajka drobniutko kroję. Przechodzę do przyrządzenia sosu. Keczup, jogurt i majonez łączę, wlewam do jajek, dodaję pokrojoną cebulkę, zieleninę. Mieszam. Na końcu doprawiam pastę przyprawami. Sprawdzam smak i jeżeli uznam, że pasta jajeczna jest gotowa podaję z pieczywem.

SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz