niedziela, 10 lutego 2013

FRANCUSKIE SERCA W POLEWIE RÓŻANEJ

(Proporcje na ok.15 - 20szt., w zależności od wielkości foremki)

SKŁADNIKI:
- 2 opakowania ciasta francuskiego (550g),
- 300ml mleka,
- 1 budyń malinowy
- 1,5 łyżki cukru
- 8 łyżek cukru pudru,
- 4 łyżki marmolady różanej,
- sok owocowy(ilość jest uwarunkowana od pożądanej konsystencji).

WYKONANIE
Rozpoczynam pracę od przygotowania budyniu z ilością mleka i cukru wyżej podaną.
Z ciasta francuskiego wycinam foremką serduszka. Każde serduszko smaruję mlekiem, nakładam po 1 łyżeczce zimnego budyniu malinowego, przykładam drugie serduszko i sklejam dokładnie brzegi.
Gotowe serduszka układam na blasze wyłożonej matą silikonową i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C na ok.10minut. Przygotowuję polewę różaną z cukru pudru, marmolady różanej i soku. Oblewam serca.

MÓJ KOMENTARZ
Takie serca są doskonałą przekąską dla naszych kochanych łasuchów. Wykonałam je z myślą o dzieciach,  ale można obdarować nimi ukochaną osobę ponieważ są proste w przygotowaniu i smaczne:)

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz