środa, 20 lutego 2013

JAJKA FASZEROWANE SEREM, OGÓRKIEM

SKŁADNIKI:
- 4 duże jajka,
- 50g żółtego sera,
- 50g ogórka konserwowego(1średni)
- szczypiorek ilość wg uznania,
- 1/3 łyżeczki soli morskiej,
- 1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego,
- 1/3 łyżeczki papryki pikantnej,
- 0,5 łyżeczki musztardy stołowej,
- 1 łyżka majonezu,
- 1 łyżka jogurtu naturalnego.

WYKONANIE
Rozpoczynam od ugotowania jajek na twardo. Obieram ze skorupek jajka, wydrążam żółtka i rozgniatam widelcem. Kroję w drobną kosteczkę ogórka następnie umyty szczypiorek i  ścieram na tarce żółty ser. Łączę składniki. Doprawiam wyżej wymienionymi przyprawami, jogurtem, majonezem i musztardą. Napełniam farszem ugotowane białka. Gotowe.

MÓJ KOMENTARZ
Farsz ma fajną kompozycję smakową. Jajka faszerowane są idealne na wielkanocne śniadanie ale nie tylko. Sprawdzą się o każdej porze roku. Polecam:)

SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz