SKŁADNIKI:
- 4 duże jajka,
- 50g żółtego sera,
- 50g ogórka konserwowego(1średni)
- szczypiorek ilość wg uznania,
- 1/3 łyżeczki soli morskiej,
- 1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego,
- 1/3 łyżeczki papryki pikantnej,
- 0,5 łyżeczki musztardy stołowej,
- 1 łyżka majonezu,
- 1 łyżka jogurtu naturalnego.
WYKONANIE
Rozpoczynam od ugotowania jajek na twardo. Obieram ze skorupek jajka, wydrążam żółtka i rozgniatam widelcem. Kroję w drobną kosteczkę ogórka następnie umyty szczypiorek i ścieram na tarce żółty ser. Łączę składniki. Doprawiam wyżej wymienionymi przyprawami, jogurtem, majonezem i musztardą. Napełniam farszem ugotowane białka. Gotowe.
MÓJ KOMENTARZ
Farsz ma fajną kompozycję smakową. Jajka faszerowane są idealne na wielkanocne śniadanie ale nie tylko. Sprawdzą się o każdej porze roku. Polecam:)
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz