poniedziałek, 15 kwietnia 2013

BEZOWY DESER Z TRUSKAWKAMI I ŚMIETANĄ

(Proporcje dla 3 - 4 osób)

SKŁADNIKI:
- 250ml śmietanki 30%,
- 70g czekolady mlecznej lub gorzkiej,
- 100g małych bez,
- 200g truskawek.

WYKONANIE
Przygotowuję pucharki/szklanki/miseczkę w zależności od planu podania deseru. Układam bezy (50g). Z truskawek usuwam szypułki, myję i miksuję. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Ubijam schłodzoną śmietankę, wlewam rozpuszczoną czekoladę - mieszam. Połowę ubitej śmietany z czekoladą wylewam na bezy, układam kolejne bezy (50g) i wylewam resztę śmietany z czekoladą. Wierzch polewam zmiksowanymi truskawkami. Gotowe:)

SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz