sobota, 20 kwietnia 2013

SAŁATKA Z TORTELLINI Z MIĘSEM, Z CAMEMBERTEM

(Proporcje dla 4 - 6 osób)

SKŁADNIKI
- 1 opakowanie makaronu TORTELLINI w trzech kolorach z mięsem (250g),
- sałata lodowa,
- ser camembert (1 opakowanie),
- 200g serka grani,
- kilka rzodkiewek (ok.60 - 80g),
- 1 łyżeczka musztardy,
- solidna łyżeczka soku z cytryny,
- sól, pieprz (opcjonalnie),
- szczypiorek wg uznania.

WYKONANIE
Makaron gotuję wg wskazówki na opakowaniu. Na talerzu układam liście sałaty, wykładam ostudzony makaron z mięsem. Do blendera dodaję serek grani, kilka rzodkiewek, musztardę, sok z cytryny - miksuję. Sprawdzam czy odpowiada mi smak, teraz jest ten właściwy moment doprawienia dodatkami smakowymi. Polewam sosem makaron, posypuję startym na tarce serem camembert i drobno pokrojonym szczypiorkiem.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...