(Proporcje dla 4 osób)
SKŁADNIKI:
- 400g mięsa wieprzowo - wołowe,
- puszka pomidorów krojonych w soku pomidorowym,
- puszka kukurydzy konserwowej ,
- 1 średnia cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- makaron spaghetti 500g (np. LUBELLA),
- kulki mozzarelli,
- bazylia (opcjonalnie),
- sól morska, pieprz, papryka.
WYKONANIE
Makaron gotuję al dente, odcedzam na sicie. Na patelni podsmażam (1 łyżka oleju) drobno pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, następnie dodaję mięso - podsmażam do utraty surowości mięsa (ok. 10 minut). Wlewam puszkę pomidorów, dodaję puszkę kukurydzy i pozostawiam na ogniu kolejne 8 - 10 minut. Doprawiam do smaku (użyłam 1 łyżeczka soli, 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu, 1/3 łyżeczki ostrej papryki). Podaję z makaronem spaghetti, pokrojoną kulką mozzarelli, świeżą bazylią (ew.suszoną).
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz