wtorek, 16 kwietnia 2013

TWAROŻEK Z JAJKIEM, OGÓRKIEM, SZCZYPIORKIEM

SKŁADNIKI:
- 200g twarogu (chudy/półtłusty),
- 2 duże jajka ugotowane na twardo,
- szczypiorek (wg uznania),
- ogórek zielony (ok.100g),
- 1 łyżka jogurtu greckiego,
- 1/2 łyżeczki soli morskiej,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego, czarnego pieprzu,
- 1/3 łyżeczki ostrej papryki.

WYKONANIE
Twaróg rozdrabniam widelcem, jajka, ogórek ścieram na tarce, szczypiorek drobno kroję. Wszystkie składniki łączę, dodaję jogurt grecki i doprawiam wyżej wymienionymi przyprawami do smaku. Gotowe:)

SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

BABKA Z NUTELLĄ

CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...