SKŁADNIKI:
- 300ml naturalnego jogurtu (o gęstej konsystencji),
- zielony ogórek (ok.80g),
- koperek (wg uznania, ja mniej niż 1/2 pęczka),
- 1/3 łyżeczki kolorowego pieprzu.
WYKONANIE
Na tarce ścieram ogórka, koperek drobno kroję i dodaję do jogurtu - mieszam. Doprawiam do smaku pieprzem. Gotowe:)
MÓJ KOMENTARZ
Po domowe, zasilające koktajle sięgam bardzo często z prostej przyczyny - jestem motorem napędzającym w swojej rodzinie... Dzień rozpoczynam od roli mamy, później jak każdej kobiecie przypadają wszystkie "zawody świata":) i kończę rolą mamy (nocne karmienie dziecka), ale mam ogromną wadę/zaletę muszę w jednym czasie wykonywać przynajmniej dwie prace i do tego tempo (nieakceptowane do końca przez domowników) więc na końcu dnia - padam jak "mucha". Zatem gorąco zachęcam do przygotowywania koktajli - przywracają siły witalne:) Sprawdzone!
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz