poniedziałek, 29 kwietnia 2013

SURÓWKA Z SELERA, JABŁKA , ŻURAWINY

SKŁADNIKI:
- 1 seler korzeniowy (ok.450g),
- 1 duże jabłko (ok.250g),
- suszona żurawina (ok.60g),
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- 1 łyżeczka soku z limonki,
- 1 łyżeczka cukru,
- 1/2 łyżeczki soli morskiej,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego, czarnego pieprzu.

WYKONANIE
Seler, jabłko obieram, myję i ścieram na tarce o grubych oczkach. Dodaję suszoną żurawinę. Wlewam oliwę, sok z limonki, doprawiam do smaku. Podaję jako dodatek do dania obiadowego.

SMACZNEGO!

3 komentarze:

  1. Robiłam surówkę seler i jabłko, ale zawsze dodawałam rodzynki lub orzechy, muszę spróbować kiedyś z żurawiną, może być ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam taką surówkę, baaaardzo, bardzo!

    OdpowiedzUsuń
  3. smakuje jakbym buraka pastewnego jadł w ogóle nie polecam :/

    OdpowiedzUsuń