SKŁADNIKI:
- 20g ziarna słonecznika,
- 20g pestek dyni,
- 1 biała rzodkiew (ok.250g),
- 2 łyżki jogurtu greckiego,
- 1/3 łyżeczki soli morskiej,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego, czarnego pieprzu.
WYKONANIE:
Białą rzodkiew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach. Ziarna słonecznika i pestki dyni wrzucam na rozgrzaną patelnię i prażę przez ok. 3 minuty. Rzodkiew łączę ze słonecznikiem i dynią, dodaję jogurt grecki, doprawiam dodatkami smakowymi. Pyszna, lekka surówka świetnie odnajdzie się jako dodatek do dania głównego ale nie tylko. Sprawdzi się również jako zdrowa przekąska w ciągu dnia zamiast słodyczy.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz