poniedziałek, 29 kwietnia 2013

SURÓWKA Z BIAŁEJ RZODKWI, Z PESTKAMI DYNI I Z ZIARNAMI SŁONECZNIKA

SKŁADNIKI:
- 20g ziarna słonecznika,
- 20g pestek dyni,
- 1 biała rzodkiew (ok.250g),
- 2 łyżki jogurtu greckiego,
- 1/3 łyżeczki soli morskiej,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego, czarnego pieprzu.

WYKONANIE:
Białą rzodkiew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach. Ziarna słonecznika i pestki dyni wrzucam na rozgrzaną patelnię i prażę przez ok. 3 minuty. Rzodkiew łączę ze słonecznikiem i dynią, dodaję jogurt grecki, doprawiam dodatkami smakowymi. Pyszna, lekka surówka świetnie odnajdzie się jako dodatek do dania głównego ale nie tylko. Sprawdzi się również jako zdrowa przekąska w ciągu dnia zamiast słodyczy.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz