(Proporcje dla 2 - 4 osób)
SKŁADNIKI:
- puszka czerwonej fasoli (250g),
- jabłko (100g),
- ogórki korniszone (ok.100g),
- 1/2 małej cebuli,
- 2 solone śledzie
- 4 marynowane śliwki,
- 2 łyżki majonezu,
- 3 łyżki jogurtu naturalnego,
- kilka kropli soku z cytryny,
- sól, pieprz wg uznania (dodałam tylko 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu).
WYKONANIE
Filety śledziowe płuczę i moczę w wodzie przez ok. 2 godziny (zmieniam jeszcze parę razy wodę, żeby straciły słoność). Fasolę odsączam na sicie. Ogórki, cebulę, śliwki, jabłko, śledzie kroję w kostkę następnie dodaję do fasoli. Wszystkie składniki łączę ze sobą, dodaję majonez, jogurt i doprawiam do smaku (użyłam soku z cytryny, świeżo zmielonego czarnego pieprzu ale można dodać także sól, cukier). Pyszna sałatka gotowa:)
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 4 całe jajka, - 1szkl.cukru (poj.250ml), - 1 kostka dobrego jakościowo masła, - 1 kostka margaryny (używam palmy z murzynki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz