czwartek, 25 kwietnia 2013

SAŁATKA Z KABANOSEM, ANANASEM, MOZZARELLĄ, WARZYWAMI

(Proporcje dla 2 - 4 osób)

SKŁADNIKI:
- sałata lodowa,
- 100g kabanosów drobiowych/wieprzowych (użyłam z firmy TARCZYŃSKI - odpowiadają mi smakowo),
- 150g mozzarelli,
- 3 plastry ananasa z puszki,
- zielony ogórek (ok.70g),
- czerwona cebula (ok.60g),
- 130g oliwek zielonych,
- 100g pomidorków cherry,
- szczypiorek (opcjonalnie, dodałam na życzenie).

SOS
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- 1 łyżeczka naturalnego miodu,
- 1/3 łyżeczki kolorowego pieprzu.

WYKONANIE
Sałatę porywam na kawałki i układam na talerzu, układam pocięte ukośnie kawałki kabanosów, ananasa, połówki pomidorów, oliwek, paseczki cebuli, plasterki ogórka, mozzarelli. Przygotowuję dressing, do naczynka wlewam oliwę z oliwek, sok z cytryny, dodaję miód oraz pieprz - mieszam. Polewam sałatkę. Posypuję szczypiorkiem (na życzenie degustatorki:))

SMACZNEGO!

1 komentarz:

  1. mmm jaka zdrowa :D muszę koniecznie niedługo zrobić ;) a kabanosy jak moge polecić to Meastro - mniej konserwantów ;)

    OdpowiedzUsuń